Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@07:39:08 GMT

غربالگری شنوایی تا یک ماهگی ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۱۱۳۵۷

غربالگری شنوایی تا یک ماهگی ضروری است

به گزارشحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روابط عمومی انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، فاطمه حیدری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اهمیت ضرورت غربالگری شنوایی نوزادان، اظهار کرد: زبان و گفتار، غالب‌ترین روش ارتباطی است که پیش نیاز فراگیری آن، سلامت دستگاه شنوایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: معمول‌ترین آسیب حسی مادرزادی در نوزادان، کم شنوایی حسی-عصبی است.

وی گفت: برای فراگیری زبان و گفتار و تکامل بخش مرکزی دستگاه شنوایی، دوره بحرانی دریافت محرک‌های صوتی تعریف می‌گردد که محدوده آن تا ۳ سالگی است و بر خلاف تصور اشتباه برخی والدین که بر این باورند نوزاد تا ماه‌ها بعد از تولد نمی‌شنود، باید گفت نوزادی که متولد می‌شود، از هفته بیستم جنینی، توانایی شنیدن را کسب کرده است.

این کارشناس ناظر فنی غربالگری شنوایی نوزادان بهزیستی استان تهران ادامه داد: امروز با بکارگیری دستگاه‌های تمام خودکار، وضعیت شنوایی نوزادان در ساعت‌های اولیه پس از تولد در وضعیت خواب، با استفاده از آزمون‌های غربالگری شنوایی قابل ارزیابی است.

حیدری افزود: در دهه‌های اخیر، برنامه جهانی کشف و مداخله زودهنگام آسیب شنوایی، با هدف به حداکثر رساندن توانایی زبانی و تکامل آن در نوزادان کم شنوا و کاهش اختلالات ارتباطی، شناختی، عاطفی-اجتماعی و مشکلات تحصیلی در کودکان اجرا می‌شود که خوشبختانه این برنامه در ایران نیز با متولی بودن سازمان بهزیستی کشور در حال انجام است.

وی گفت: در این برنامه، شنوایی همه نوزادان متولد شده باید تا قبل از یک ماهگی غربال شود و آن دسته از نوزادانی که در غربالگری شنوایی رد می‌شوند، باید تا سه ماهگی تحت ارزیابی کامل شنوایی شناسی قرار گیرند و نوزادانی که کم شنوایی آنان تایید می‌گردد، تا ۶ ماهگی مداخله مناسب را دریافت نمایند.

حیدری ادامه داد: به دست آوردن پاسخ ردی در آزمون‌های غربالگری شنوایی همیشه به معنای کم شنوایی نیست و باید با استفاده از آزمون‌های تشخیصی در مراکز شنوایی شناسی به نتیجه صحیح رسید که اجرای موفق برنامه غربالگری شنوایی نیازمند همکاری تیمی متخصصین شنوایی شناسی، اطفال، گوش، گلو و بینی، پرستاران و مراقبین سلامت است که نقش اصلی اجرایی غربالگری در این تیم، بر عهده شنوایی شناسان است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از جمله چالش‌های برنامه کشف و مداخله زودهنگام شنوایی در ایران، عدم قرارگیری آزمون‌های غربالگری شنوایی در دستور معمول متخصصان اطفال به ویژه مقیم در بیمارستان، نبود یا کامل نبودن پوشش بیمه‌ای آزمون‌های غربالگری، تشخیصی و مداخله شنوایی است.

حیدری تاکید کرد: نکته حائز اهمیت، عدم پذیرش مشکل شنوایی نوزاد از سوی برخی والدین است که همین مسئله سیر زمانی برنامه را طولانی می‌کند و زمینه ساز تاخیر و نقص تکامل زبان و گفتار را در فرزندشان فراهم می‌آورد.

وی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به اهمیت کشف و مداخله زودهنگام کم شنوایی نوزادان و میزان شیوع کم شنوایی در ایران (حدود ۲۷۰ نوزاد در هر ۱۰۰ هزار تولد)، ایجاد فرهنگ سازی از طریق رسانه‌های جمعی، همکاری بیشتر پزشکان متخصص مرتبط با این برنامه، بالابردن پوشش بیمه ای، همکاری وزارت بهداشت از بعد اجرای برنامه در تمام بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، مراکز سلامت جامعه و عملیاتی شدن این برنامه به عنوان برنامه ملی کشوری، می‌تواند راهگشای شنوایی شناسان در مسیر کشف و مداخله زودهنگام نوزادان دچار کم شنوایی و به حداقل رساندن عوارض ناشی از آن باشد.

انتهای پیام/

ضرورت ارزیابی شنوایی نوزادان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا آقابابایی در مراسم بزرگداشت مقام شامخ معلم که در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان برگزار شد ضمن تبریک روز معلم به همه اساتید دانشگاه و معلمین سراسر کشور و با تقدیر و تشکر از تلاش اساتید در طول یک سال گذشته اظهار کرد: مدرسان در تربیت مؤثر و کارآمد مدیران راهبردی می‌توانند مؤثر باشند.

وی با اشاره به آیات قرآنی بیان داشت: اولین معلم و تربیت کننده انسان، خداوند تبارک و تعالی بوده و سپس پیامبران الهی و ائمه اطهار صلوات الله علیهم این وظیفه را به عهده داشته‌اند.

آقابابائی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی در تربیت و تعلیم افراد ماهر و کارآفرین عنوان کرد: یکی از وظایف اصلی ما ایجاد مهارت و کمک به شعار سال در استان و تربیت افراد ماهر که بتوانند برای جهش تولید و رفع بیکاری مؤثر واقع شوند می‌باشد.

وی برنامه‌های دانشگاه در سال جاری را تشریح و مهمترین برنامه‌های سال جاری را تضمین اشتغال برای پذیرفته شدگان برخی از دوره‌ها، نظارت هوشمند و بازنگری برنامه‌های درسی اعلام کرد.

در پایان این مراسم از اساتید تقدیر شد.

کد خبر 6096781

دیگر خبرها

  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • المپیاد علمی سراسری طلاب حوزه‌های علمیه پاکستان برگزار شد
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • بازگشت به دنیای صدا